Székesfehérvár,Szent Flórián körút 7.

Használt autó beszámítás, bizományosi értékesítés


Telephelyeinken különböző típusú gépjárműveket számítunk be új vagy használt autó vásárlása esetén, állapottól és futásteljesítménytől függően. A beszámított gépjárművek lehetnek személygépkocsik vagy kishaszongépjárművek 3,5 tonna teherbírásig.

Milyen feltételeknek kell megfelelnie a járműnek?

A használt autó beszámításnak nem akadálya az esetleg sérülések megléte, illetve az sem, ha gépkocsit esetleg még hitel terheli. Ebben az esetben a beszámítás folyamatának részeként lezárjuk a fennálló hitelt az azt biztosító banknál.

El szeretném adni az autómat, kihez fordulhatok?

Beszámítással, vagy bizományosi értékesítéssel forduljon bizalommal értékesítő kollégáinkhoz márkakereskedéseinkben.

Beszámítandó gépjármű állapotfelmérése

Beszámítás vagy bizományba vétel előtt előzetes időpont-egyeztetést követően végezzük el a gépjármú megbontás nélküli állapotfelmérését. Az állapotfelmérés márkaszervizünkben történik, melynek időtartama körülbelül 1-2 órát vesz igénybe. Az átvizsgálás eredményéről állapot-felvételi lapot állítunk ki, mely kiterjed a gépjármű okmányaira, műszaki állapotára, tartozékaira, extra felszereltségére, esetleges korábbi sérüléseire vonatkozóan, illetve a belsőtér állapotára. Autószerelő kollégáink az átvizsgálás során a gépjárművet emelőre is teszik, valamint fékpadon letesztelik az autók üzemi fékrendszerét és lengéscsillapítóit is.

Az elkészült állapot-felvételi lap birtokában értékesítő kollégáink elvégzik a gépjármű beszámítási értékének meghatározását. A beszámítási érték meghatározása cégünknél az Eurotax használtautó értékelő programmal történik, mely országos piac-megfigyelésen alapul. Értékesítőink végül az Eurotax adataiból kiindulva, az autó futásteljesítményének, állapotának és a modell piaci helyzetének figyelembe vételével állapítják meg és beszélik meg ügyfeleinkkel a jármű beszámítási árát.

Ha nem vásárolok Önöknél, akkor is felvásárolják az autómat?


Cégünk elsősorban új gépjárművek értékesítésével foglalkozik, amely folyamat során igénybe vehető használt autó beszámítás. Emellett amennyiben használt autó kínálatunkból válogat, abban az esetben is lehetősége van gépjárművét beszámíttatni. Amennyiben nem nálunk vásárolja meg új vagy használt autóját, úgy ezt jelezze kollégáinknak és kérjen egyedi kalkulációt használtautójának esetleges felvásárlásához.

Milyen iratokra van szükség a beszámítás során?


Kérjük, hogy használt gépjárművének beszámításához, illetve megvásárlásához az alábbi okmányokat hozza magával annak érdekében, hogy az adásvétellel kapcsolatos adminisztráció elvégzéséhez szükséges időt minimálisabbra csökkenthessük.

Ha a használt gépjármű tulajdonosa magánszemély:


 • Személyi igazolvány
 • Még egy, a személyazonosságot igazoló egyéb fényképes okmány: jogosítvány vagy útlevél
 • Lakcímkártya
 • Adókártya

Ha a használt gépjármű tulajdonosa jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság:


 • Az ügyfél személyazonosságát igazoló okmányát (képviseleti eljárás esetén a meghatalmazást)
 • Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság esetében 3 hónapnál nem régebbi cégbírósági bejegyzést vagy másolatot a cégbejegyzésről
 • Aláírási címpéldányt
 • Cég ügyintézőjének eljárási jogosultságát igazoló megbízást

Valamint mindegyik esetben szükséges továbbá:


 • Forgalmi engedély
 • Törzskönyv
 • Amennyiben a gépjármű korábban finanszírozott volt, a finanszírozó nyilatkozata / meghatalmazása az okmányiroda felé a tulajdonjog-korlátozás vagy opció megszűntetéséről
 • Szervizkönyv, illetve szervizkönyv hiányában az elvégzett szervizeket igazoló számlák, bizonylatok
 • A gépjármű kulcsai, riasztó vagy egyéb beépített berendezések távirányítói, kulcsai
 • A gépkocsi összes egyéb tartozéka

Bizományosi értékesítés

Vállaljuk használt gépkocsija bizományosi értékesítését is, amennyiben a beszámítási árral kapcsolatosan nem tudtak megegyezni az értékesítő kollégáinkkal. Így az Önnel egyeztetett áron hirdetjük meg gépjárművét oldalunkon. A bizományosi szerződés megkötése után értékesítőnk állandó kapcsolatban áll Önnel, folyamatos tájékoztatást adva, szükség esetén konzultálva az árkorrekcióról. A bizományosi értékesítés jutaléka 5% + Áfa.

Az autóbeszámítással és felvásárlással kapcsolatos változtatások lehetőségét, illetve az egyedi elbírálást jogát fenntartjuk. Az esetleges törvényi változások módosíthatnak a fent leírtakon.


Munkatársaink


Suzuki Fehérvár - Autócentrum Szabó
Cím
8000 Székesfehérvár, Szent Flórián körút 7.
Telefon
+36 (22) 200 500
Nyitva tartás
Új- és használt autó értékesítés
H-P: 08:00-18:00
Szombat: 09:00-13:00
Vasárnap: Zárva
Szerviz
H-P: 08:00-17:00
Sz-V: Zárva

Visszahívást kérek


Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk